Kinetoterapie pentru copii – Ședințele de kinetoterapie individuală au o durată de 60 de minute și se desfășoară 1-1, copilul dumneavoastră fiind singura prioritate a kinetoterapeutului.

              Programele personalizate de kinetoterapie se adresează deopotrivă:

  • copiilor care au suferit intervenții chirurgicale, fracturi, luxații, entorse;
  • copiilor cu probleme respiratorii sau cardiace;
  • copiilor diagnosticați cu paralizii cerebrale;
  • copiilor diagnosticați cu sindrom Down, tulburări de spectru autist, ADHD, tulburări senzoriale
  • copiilor cu paralizii de plex brahial, luxații congenitale de șold, distrofii musculare;
  • copiilor diagnosticați cu torticolis, platfus, deviații de coloană vertebrală (cifoze, lordoze, scolioze) etc.
  • nou-născuților diagnosticați cu diformități congenitale ale piciorului.

Kinetoterapie pentru prematuri –  programul kinetoterapeutic urmărește etapele de dezvoltare ale copilului și realizarea achizițiilor motorii din cadrul acestora în funcție de vârsta ajustată (mai mică față de vârsta cronologică) – exercițiile efectuate au ca principale obiective echilibrarea tonusului muscular și stimularea sistemului vestibular. Pentru detalii vă rog să citiți articolul „Recuperarea întârzierilor motorii la prematuri – copiii născuți înainte de termen”.

Gimnastică pentru copii (0-3 ani) – Promovează dezvoltarea psihomotrică armonioasă în funcție de etapele de dezvoltare ale copilului: exerciții de echilibru, de stimulare proprioceptivă și vestibulară, de dexteritate, pe gymball.

Integrarea reflexelor primare -Ce este un reflex? Un reflex este un răspuns motor care apare în mod automatic de fiecare dată când un anumit stimul este prezent. Integrarea reflexelor primare se face prin efectuarea de exerciții fizice active sau pasive, cu grad de dificultate scăzut, plăcute copiilor, pe care părinții le pot învăța și pe care le pot face acasă împreună cu copiii.
Cine poate beneficia de integrarea reflexelor primare: toți copiii, atât copiii tipici care întâmpină diverse obstacole în dezvoltarea cognitivă și/ sau motorie, cât și copiii speciali (diagnosticați cu autism, ADHD, infirmitate motorie cerebrală, afecțiuni neurologie neprogresive etc.). Pentru detalii vă rog să citiți articolul „Integrarea reflexelor primare o soluție pentru provocările copiilor noștri!”.

 

Terapie 3D a Scoliozei – Terapie Schroth – este o terapie tridimensională, care presupune efectuarea de exerciții în toate cele trei planuri ale corpului, maximizând astfel eficiența acestora. Exercițiile sunt efectuate în poziții corective, folosind o respirație dirijată și urmăresc în primul rând prevenirea progresiei scoliozei, precum și păstrarea sau îmbunătățirea funcționalității coloanei vertebrale. De asemenea, terapia Schroth urmărește prevenirea disfuncțiilor funcționale ale sistemului muscular și sistemului cardiopulmonar. Totodată, în vederea stabilizării evoluției scoliozei, copilul este învațat să adopte cele mai potrivite poziții corective astfel încât să evite posturile care favorizează scolioza. Aceste poziții se referă la toate activitățile zilnice: statul pe scaun, statul în picioare, poziții de odihnă, poziții de aplecare și ridicare etc. Exercițiile vor fi învățate pe parcursul câtorva ședințe de kinetoterapie, urmând a fi efectuate acasă sub observația părinților. Pentru detalii vă rog să citiți articolul „Terapia 3D a scoliozei – Terapia Schroth – Ca părinți avem obligația de a examina periodic spatele copiilor noștri!”

Scripetoterapie – Utilizată în principal în afecțiuni neurologice și ortopedice, scripetoterapia permite mobilizarea articulațiilor și dezvoltarea musculara, progresiv, în concordanță cu dezvoltarea și nevoile copilului, cu posibilitatea eliminării forței gravitaționale.

Bandajare neuromusculară (taping) – Aplicarea benzilor elastice, pentru relaxare/ tonifiere musculară sau susținerea articulațiilor, fără a limita mișcările copilului.