Kinetoterapie pentru copii – Ședințele de kinetoterapie individuală au o durată de 60 de minute și se desfășoară 1-1, copilul dumneavoastră fiind singura prioritate a kinetoterapeutului.

              Programele personalizate de kinetoterapie se adresează deopotrivă:

  • copiilor care au suferit intervenții chirurgicale, fracturi, luxații, entorse;
  • copiilor cu probleme respiratorii sau cardiace;
  • copiilor diagnosticați cu paralizii cerebrale;
  • copiilor diagnosticați cu sindrom Down, tulburări de spectru autist, ADHD, tulburări senzoriale
  • copiilor cu paralizii de plex brahial, luxații congenitale de șold, distrofii musculare;
  • copiilor diagnosticați cu torticolis, platfus, deviații de coloană vertebrală (cifoze, lordoze, scolioze) etc.
  • nou-născuților diagnosticați cu diformități congenitale ale piciorului.

Integrarea reflexelor primare -Ce este un reflex? Un reflex este un răspuns motor care apare în mod automatic de fiecare dată când un anumit stimul este prezent. Integrarea reflexelor primare se face prin efectuarea de exerciții fizice active sau pasive, cu grad de dificultate scăzut, plăcute copiilor, pe care părinții le pot învăța și pe care le pot face acasă împreună cu copiii.
Cine poate beneficia de integrarea reflexelor primare: toți copiii, atât copiii tipici care întâmpină diverse obstacole în dezvoltarea cognitivă și/ sau motorie, cât și copiii speciali (diagnosticați cu autism, ADHD, infirmitate motorie cerebrală, afecțiuni neurologie neprogresive etc.). Pentru detalii vă rog să citiți articolul „Integrarea reflexelor primare o soluție pentru provocările copiilor noștri!”.

Kinetoterapie pentru prematuri –  programul kinetoterapeutic urmărește etapele de dezvoltare ale copilului și realizarea achizițiilor motorii din cadrul acestora în funcție de vârsta ajustată (mai mică față de vârsta cronologică) – exercițiile efectuate au ca principale obiective echilibrarea tonusului muscular și stimularea sistemului vestibular. Pentru detalii vă rog să citiți articolul „Recuperarea întârzierilor motorii la prematuri – copiii născuți înainte de termen”.

Gimnastică pentru copii (0-3 ani) – Promovează dezvoltarea psihomotrică armonioasă în funcție de etapele de dezvoltare ale copilului: exerciții de echilibru, de stimulare proprioceptivă și vestibulară, de dexteritate, pe gymball.

Scripetoterapie – Utilizată în principal în afecțiuni neurologice și ortopedice, scripetoterapia permite mobilizarea articulațiilor și dezvoltarea musculara, progresiv, în concordanță cu dezvoltarea și nevoile copilului, cu posibilitatea eliminării forței gravitaționale.